5 grunner til hvorfor du ikke blir kvitt kvisene

Først og fremst vil jeg starte dette innlegget med å si at kviser på ingen måte er verdens undergang. Om man har én kvise eller flere, har ingenting å si for hvordan du er som person. Jeg har forståelse for at dette er noe mange sliter med og at det kanskje trengs sterkere hjelpemidler enn disse tipsene for å bli kvitt kvisene for godt. Har du slitt lenge med kviser og synes det er et problem, bør du kanskje snakke med fastlegen din og høre hva den personen kan gjøre for å hjelpe deg!

STRESS
Hvis du selv er stresset eller kroppen din er stresset, vil ikke det på noen måte være en hjelpende hånd til huden din som jobber det den kan for å få bort kvisene. Stress kan også føre til at utbruddene kommer tilbake og kanskje også sterkere enn sist gang. Prøv å senk skuldrene, husk å puste og finn hjelpemidler som hjelper deg med å stresse ned.

HORMONER
Går du på på prevensjon, kan det være en mulig grunn for kviseutbrudd. Undersøk om det er mulig å prøve et annet prevensjonsmerke, som kanskje ikke påvirker huden i like stor grad. Hormoner har man naturlig i kroppen og de kan være med på å gi huden en liten utfordring én gang hver måned for oss jenter. Det er helt normalt og en naturlig del av syklusen. Prøv å ta en spadag med skrubb og dyprensende maske ca en uke før menstruasjon for å få vekk de værste urehetene. 

FEIL HUDPLEIE
Her handler det om å kjenne huden sin og hvordan den oppfører seg. Hvis du skulle få et kviseutbrudd på et område du vanligvis ikke pleier å få kviser eller litt annerledes kviser, kan det være en annen grunn en bare hormoner. Jeg merker fort på min hud at hvis jeg får masse kviser i pannen (som jeg egentlig aldri får lengre) så er det som regel fordi jeg har endret på hudpleien min eller brukt et produkt jeg ikke tåler. Hvis du er usikker på huden din, anbefaler jeg å spørre en hudlege om råd!

KOSTHOLD
Det er ingen hemmelighet at man blir det man spiser og det vises også på huden vår. Mye fet mat og sukker kan ofte føre til ekstra kviseutbrudd. Spesielt i området rundt munnen. Får man ikke i seg nok vann blir huden dehydrert og kan også vise det ved å gi deg kviser. Så spis sånn nogen lunde sunt og variert i tillegg til å drikke nok vann!

KLIMA
Tenk litt på hva du har rundt deg. Bor du i byen er det mest sannsynlig mer forurensning i lufta rundt deg enn på landet. Bor du på en plass med mye værforandringer, eller kanskje bare en ny årstid kan være en årsak til at huden din er i ubalanse. På vinteren er det spesielt mye forandringer da det er kaldt ute og varmt inne, tørt også hvis du fyrer en del i peisen. I tillegg til å tenke på hva som er i lufta rundt deg kan det også være kjekt å tenke på hva som faktisk er borti huden i løpet av den dag. Telefon, skitne hender, sminkekoster og putetrekk er bare noen få ting å nevne. Kanskje det hjelper å vaske kostene og putetrekket med jevnere mellomrom?

∴HVA PLEIER DU Å GJØRE FOR Å UNNGÅ KVISEUTBRUDD?∴
#blogg #hverdag #skjønnhet #velvære #sminke #sminkeblogg #skjønnhetsblogg #mote #fashion #vinter #tips #triks #hud #hudpleie #kaldt #skrubb #ansiktsmaske #fuktspray #olje #kosthold #helse #kviser #utbrudd #acne #kvise #urenheter #origins #mac #maccosmetics #missorganic

12 kommentarer Skjul

Emilie Normann

22.03.2017 kl.16:36

Fantastisk innlegg! :)
Sofie M

22.03.2017 kl.21:37

Emilie Normann: Så hyggelig at du likte det! Nå ble jeg veldig glad :D
Victoria Larsen

22.03.2017 kl.18:41

Kjempe flott innlegg! Likte det veldig godt :D
Sofie M

22.03.2017 kl.21:37

Victoria Larsen: ååå, tusen takk! :D Så utrolig gøy å høre <3
Irene

22.03.2017 kl.21:57

Fint innlegg! :-)
Ingvild

23.03.2017 kl.01:17

Supre tips! :) dette er sååå sant! Hjelper ikke å dekke over kvisene med foundation dersom man ikke bryr seg om hudpleie i hvertfall ;)

Jeg renser huden morgen/kveld, tilfører godt med fukt (er tørr) og bruker alltid foundation med solfaktor for å unngå unødvendige påkjenninger på huden som forurensning, støv, spotlights, sol osv. Det funker for meg :)
Sofie M

23.03.2017 kl.11:41

Ingvild: Takk for det :) Er helt enig med deg! :D

23.03.2017 kl.09:49

Vaske sminkekostene sine grundig å ofte, for de er bakteriebomber! Får fort kviser om man gnur skitne koster i ansiktet :-)
Sofie M

23.03.2017 kl.11:41

Anonym: Det er så viktig, det du sier! Ganske ekkelt å tenke på også :P
Iselin Renée

23.03.2017 kl.11:27

Fint innlegg :)
Nora Piscopo

27.03.2017 kl.16:09

Fint innlegg! Tror jeg må ta til meg noe av dette! Jeg pleier å rense huden min både morgen og kveld, og jeg fjerner alltid sminken min, uansett hvor trøtt jeg er!
Sofie M

27.03.2017 kl.16:30

Nora Piscopo: Takk for det, skjønne deg <3 Rens er alfa omega! Det varmer hjertet å høre at du også synes det er viktig :D

Skriv en ny kommentar

hits