Plan with me

HOW I KEEP THINGS ORGINAZED

Søndager er planleggingsdager for meg. Slik har det vært helt siden jeg startet jobben som makeup artist og blogger. Det er mye å ha kontroll på og jeg har ikke hjernekapasitet til å sitte med alt i hodet. Derfor er jeg avhengig av planleggeren min. Der står alt jeg trenger å vite om den kommende tiden, i tillegg til notater til blogg og jobb. Den har jeg alltid med meg når jeg drar hjemmefra og slik har det vært de to årene jeg har hatt den. Planleggeren min er fra Bookbinders Design, drømmebutikken for alle og organiserings-elskere. Bookbinders Design er en svensk kjede med butikker over hele verden. De har en egen butikk i Trondheim og hun som driver butikken er helt fantastisk og hjelper deg med alt! Sjekk ut nettisiden og bloggen hennes på papirogdesign.no!


Noe av det mest geniale med denne ringpermen er at man kan tilpasse den akkurat etter sine egne behov. Jeg har satt inn kalender, notatark -både med og uten linjer, plastlommer og skilleark til å dele inn de forskjellige kategoriene. Fordi det nettopp er en ringperm kan man flytte på og gjøre om innholdet på en enkel og effektiv måte, uten å måtte ødelegge eller rive ut ark. Som dere også kan se har jeg fått navnet mitt på forsiden av permen, noe som gjør den helt unik!

Her ser dere hvordan forrige uke så ut. Jeg har en liten klips (vet egentlig ikke helt hva det heter...) øverst på siden som hjelper meg å komme rett på den gjeldede uken. Det første man kanskje legger merke til er disse små post-it lappene i forskjellige farger. De er helt geniale til å planlegge blogginnlegg med! Her noterer jeg ned hva slags innlegg jeg tenker å publisere. Hver farge representerer hver sin kategori, slik at jeg lett kan se at bloggen får den variasjonen jeg ønsker. Hvis det skulle skje noen endringer, kan jeg lett flytte om på post-itene etter behov.

Post-it lapper bruker jeg også hvis det er noen planer som ikke er 100% bekreftet enda, eller hvis det er noe jeg må huske langt frem i tid. Spesielt hvis jeg har noen oppdrag jeg må holde av en hel dag til. Det verste jeg vet er å skrive ned masse planer som viser seg å ikke bli noe av. Å male en halv side med korrekturlakk gjør fort at utrykket ser veldig rotete ut, så jeg gjør det ikke med mindre jeg virkelig er nødt! 

Her har vi da den kommende uken! Som dere ser er blogginnleggene allerede planlagt, da jeg ofte planlegger en måned av gangen. Jeg har også allerede plottet inn noen avtaler som ble gjort for en stund siden. Alt som er rosa eller har rosa bobler rundt seg, er mine private planer.

Det første jeg starter med å fylle inn er treningstidene mine. Jeg har nylig begynt med et nytt treningsprogram og synes det er viktig å sette av tid til det annenhver dag, helst på morgenen. Trening og treningsrelaterte avtaler markerer jeg med grønn, avrundet firkant. 

Deretter begynner jeg å plotte inn gjørelister for de kommende dagene. Mandager pleier jeg som regel å ha ganske åpen, da jeg liker å avtale møter eller forskjellige ærend på samme dag. Tirsdager og onsdager er kanskje de lengste dagene med mest å gjøre. Her prøver jeg ofte å slå flere fluer i en smekk ved å ta både bilder, skrive innlegg og redigere ferdig bilder til fremtidige innlegg. Hvis jeg skal filme en video, gjør jeg ofte det på en av disse dagene. Torsdag og fredag er ofte litt mer stillesittende, da jeg gjerne skriver ferdig innlegg eller svarer på mail eller planlegger kommende prosjekter. Jeg prøver også å ha minst én dag fri i løpet av helgen hvor jeg kan slappe av, være sosial eller med familie. 

Jeg liker å ha ettermiddagene og kveldene ganske åpne, slik at jeg kan tilpasse de slik jeg vil. Noen kvelder sitter jeg med jobb til jeg legger meg, andre kvelder lager jeg mat med samboer og koser oss i sofaen. Man bør jo kanskje prøve å normalisere hverdagen, selv om man ikke har en normal jobb ;) 

11 kommentarer Skjul

Hege Kristin

05.03.2017 kl.13:33

så smart!

har forresten ukens blogg konkurranse på min blogg, gjerne bli med 😃
Sofie M

05.03.2017 kl.14:13

Hege Kristin: Tusen takk! Skal sjekke ut etterpå :D
Knøttet

05.03.2017 kl.13:40

Struktur <3 Planlegging <3 Ahhh.... For en herlig blogg ;) :) Jeg og planlegger ukene mine veldig detaljert og jeg skjønner ikke hvordan folk overlever uten struktur og planlegging :P :)

Håper du har en fantastisk søndag videre :)
Sofie M

05.03.2017 kl.14:14

Knøttet: Så godt å høre at flere elsker planlegging og struktur like godt som meg! Ha en super søndag du også <3
Victoria Larsen

05.03.2017 kl.14:39

Så utrolig kjekt innlegg! Flink du er til å planlegge :)
Sofie M

05.03.2017 kl.16:53

Victoria Larsen: tusen takk:)
Silje Romundset Karlsvik

06.03.2017 kl.17:04

Neat! Jeg prøver alltid forskjellige metoder å organisere meg bedre, driver prøver ut "bullet journaling" nå.. Men jeg tror nesten jeg må innom butikken i Trondheim, skaffe meg en slik en bok jeg også! <3
Sofie M

06.03.2017 kl.17:40

Silje Romundset Karlsvik: Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten planleggeren min! Ja, gjør det :D Spør etter Hilde. Det er hun som driver butikken. Super hyggelig dame :D
Silje Romundset Karlsvik

06.03.2017 kl.17:43

Will do! <3 Tusen takk for tipset.. Dette her kan hjelpe SÅ så mye!
Vilde

15.03.2017 kl.10:35

Så utrolig fin blogg du har! Wow, du fortjener mange flere lesere og abbonenter! Hvis du er glad i planleggere og slikt burde du sjekke ut organized.no - den passer veldig fint til hjemmekontor og slikt :)
Sofie M

15.03.2017 kl.12:51

Vilde: Hei Vilde! Tusen takk for veldig hyggelig kommentar, det varmer virkelig <3 Jeg skal absolutt sjekke ut nettsiden, takk for tips! :D

Skriv en ny kommentar

hits