Reblog: SOS kvisehjelp!

De er vår verste fiende og kommer alltid når det passer oss dårligst. Men hva kan man gjøre når de først har meldt sin besøkstid? Her har dere en oversikt over mine beste kvisetips. Både hvordan man kan bli kvitt dem og hvordan man kan sminke dem når de først har kommet.

Ikke klem!
Første bud er å ikke klemme på kvisen. Gjør man det vil den mest sannsynlig bare bli mer irritert og betent. Når man har poppet en kvise vil det også være igjen et slags hull i huden. Dette er absolutt helt umulig å dekke over med sminke senere, noe som også gjør vondt verre da man legger sminke på et åpent sår. Faren for arr er også betydelig større når man klemmer på kvisene.

Hvis man likevel klemme
Jeg er en kviseklemmer. Selv om jeg vet hvor dumt det er, klarer jeg sjelden å motstå fristelsen. Så hvis man absolutt må klemme, har jeg noen tips for å redusere skaden mest mulig.

  • Klem kun hvis en kvise er moden for det. Hvis man må bruke mye styrke for å få det til, er den ikke moden enda.
  • Sørg for at hender og ansikt er nyrenset, slik at det ikke kommer masse bakterier i såret.
  • Det er lettest å klemme etter man har tatt en varm dusj, da porene åpner seg mer ved varme.
  • Klem på kvelden, slik at huden får tid til å reparere seg selv i løpet av natten uten noen forstyrrelser.

Rens huden regelmessig
Huden produserer talg. Talg kommer ut gjennom porene i huden. Hvis en pore tettes, kommer ikke talget ut og hoper seg opp. Huden blir betent og man har fått en kvise. Ved å rense huden reduserer man sjansen for tette porer. Det finnes også forsekjellige ansiktsmasker som dyprenser huden hvis man sliter med store eller tette porer.

La huden puste
Det beste man kan gjøre for huden når man har betente kviser, er å la den få puste. Tar man helt av med forskjellige skrubber, ansiktsmasker eller kjerringråd, vil den bare bil mer irritert. Det kan være greit med en ansiktsmaske og peeling i ny og ne for å forebygge mot flere tilstoppede porer, men alt med måte. Har man veldig betent hud anbefaler jeg en skånsom peeling ment for sensitiv hud. Sminke kan også være med på å irritere kvisen, da den ikke får nok luft til å puste.

Hvis man likevel bruke sminke
I min jobb må jeg bruke sminke hver dag, selv om jeg noen ganger burde la huden min få en pause. Da pleier jeg å være nøye med å fjerne sminken med en gang jeg kommer hjem, slik at huden får puste.

Slik dekker jeg en kvise med sminke
Hvis man har fått en kvise på verst tenkelig tidspunkt, har jeg noen råd til hvordan man kan dekke den med sminke.

  • Ikke popp kvisen før man skal sminke seg. Er man uheldig vil det se ut som om man har en aktiv vulkan i ansiktet. Det vil også komme sminke og bakterier i såret.
  • Er kvisen veldig rød og betent, bruk en concealer med litt grønt i for å nøytralisere rødheten.
  • Bruk concealer kun på det spesifikke området hvor kvisen er.
  • Concealeren bør være et hakk lysere enn hudtonen din, da kvisen er noen hakk mørkere enn hudtonen din. (Denne kan være litt tricky, da bruk av for lys concealer vil gjøre kvisen mer fremtredende)
  • Da en kvise er veldig fet, vil mesteparten av sminken smelte bort i løpet av noen timer. Ved å bruke et mattende pudder, vil sminken sitte bedre. Denne bør også være et halvt hakk lysere enn hudtonen din og kun brukes på det spesifikke området.

-Hva er deres beste kvisetips?

8 kommentarer Skjul

Henriette Celin

08.06.2016 kl.12:36

Mitt beste kvise tips er å ta en god rens/skrubb og maske 1-2 ganger i uken. Skylle ansiktet med varmt vann hver morgen og kveld, for så å ta på en god fuktighetskrem, og rett og slett gå uten sminke når man kan (:
Sofie M

08.06.2016 kl.14:43

Wow! Det var mange gode tips :) Tusen takk for at du deler! <3
Henriette Celin

08.06.2016 kl.15:10

SV: Bare hyggelig <3
Silje Romundset Karlsvik

09.06.2016 kl.16:33

Det var noen gode sminketips :D Jeg har opplevd å få mye mindre kviser de siste årene da jeg har vært flinkere med ansiktsmasker, peelere og renhold av huden. Hjelper veldig på!
Sofie M

09.06.2016 kl.16:50

Hei Silje!
Så bra at huden din har blitt bedre:) riktig hudpleie hjelper mye på problemhud. Har du noen favorittprodukter? :)

Klem fra meg <3
Silje Romundset Karlsvik

09.06.2016 kl.16:52

Uten tvil godt :) Har da såklart utbrudd enda, skjer gjerne på de verste tidspunktene. Men er så minimalt. Har forsåvidt i alle mine år vært veldig heldig i sammenligning med de som har hatt virkelige problemer med uren hud..

Klar favoritt er JorgObé produkter! Elsker den svarte peel-off masken og den hvite skrubben. Brukte de for få timer siden, føler meg babymyk i ansiktet atm.. Mm <3 Fikk bestevenninnen min til å prøve ut de en gang, svei litt for henne. Er ganske røft for huden. Men jeg har ikke sensitiv hud, så føles mer godt enn noe annet!
Sofie M

09.06.2016 kl.19:32

Ja det er typisk med utbrudd når man minst trenger det! Har ikke prøvd det merket før, men har også veldig sensitiv hud. Typisk for meg å få kviser hvis jeg bytter hudpleie eller bruker for tøffe produkter :)
Silje Romundset Karlsvik

09.06.2016 kl.19:40

Åh, ja tror vi aller fleste opplever de på de verste tidspunkter :')

JorgObé er veldig godt synes jeg. Men kanskje litt vel tøft produkt for sensitiv hud. Skifte av hudpleie er nok noe som påvirker meg også ja! Hmm..

Skriv en ny kommentar

hits