Slik oppnår du det perfekte selvbruningsresultatet!

Sommeren kommer nesten alltid litt brått på. Plutselig titter sola frem med sine 20 varmegrader og man løper for å finne frem sommerklærne som har ligget bakerst i skapet de siste månedene. Fornøyd står man og speiler seg til man oppdager at de vinterbleike beina ikker har fått med seg at det har blitt sommer. Brunfarge er noe man får i løpet av sommeren og man må jo nesten være ute i bar hud for å kunne oppnå den brunfargen. Men sånn på starten av sommeren er det kjekt å kunne ty til selvbruning, slik at man i det minste har en liten glød i huden.

Selvbruning kan for mange være vanskelig. Jeg har selv vært gjennom flere selvbruningskriser opp gjennom årene. Denne guiden publiserte jeg også i fjor, men synes den er like relevant i år også. Jeg har begått mange av de største tabbene og har erfart hva man burde gjøre for å få best mulig resultat. Håper dere liker guiden!

Konsistens
Når man skal kjøpe seg en selvbruner, bør man tenke over hvilken konsistens man ønsker seg. Det finnes mange forskjellige selvbrunere på markedet, så det kan være greit å være bevist på om man ønsker en krem, mousse eller spray. Selv er jeg stor fan av mousse, da den trekker fort inn i huden. Ulempen er at man må jobbe raskt for å få produktet gjevnt fordelt før det tørker. Er man litt fersk når det kommer til selvbruning, pleier jeg som regel å anbefale en krem, slik at man har bedre tid til å jobbe produktet inn i huden. I bunn og grunn kommer det vel egentlig til smak og behag. Mange synes det er greit med spray også, men dette er opp til hver enkelt.

Intensitet
Det kan også være greit å tenke gjennom hva slags resultat man ønsker. Er man naturlig lys i huden og velger den mest intense selvbruningen, er sjansen for skjolder større. Det finnes blandt annet bodylotioner med selvbruning, slik at man gradvis kan bygge opp en naturlig brunfarge. Dette er å anbefale hvis man er veldig usikker til selvbruning, da det skal mye til for at det går galt. Ønsker man derimot en mørk og intens brunfarge, er det kjedelig å bruke mye tid på å bygge opp fargen. Kostbart, ikke minst! Hvis jeg skal bruke en intens selvbruner, er jeg ekstra nøye med å følge stegene under. Jo mer intens, jo lettere vises skjoldene.

Skrubb
Regel nummer én når det kommer til selvbruning er skrubb. Vær nøye med å fjerne alt av døde hudceller og evt gammel selvbruning. Ved å gjøre dette vil brunfargen vare lengre og resultatet bedre. Hva slags skrubb man bruker er opp til hver enkelt, men sørg for at den virkelig tar. En mild skrubb som nesten bare glir av huden, gjør nok ikke jobben. Personlig liker jeg best en skikkelig grov skrubb som jeg jobber godt inn i huden.

Barbering
Da jeg begynte med selvbruning, skjønte jeg ikke hvorfor jeg alltid fikk brun/sorte prikker på beina. Uansett hvor godt jeg skrubbet på forhånd, ble det alltid prikkete. Det jeg ikke hadde tenkt på, var at jeg måtte barbere beina i tillegg. Når man smører selvbruning på ubarberte bein, fester selvbruningen seg på hårene. Fargen vil etterhvert skli av hårene og feste seg på huden. Man får da et ekstra lag selvbruning på disse områdene, som blir ekstra brune. Ved å barbere beina, unngår man dette.Fukt
Etter skrubb og barbering, trenger huden fuktighet. Er man dårlig til å fukte huden etter hver dusj eller har knusktørr vinterhud, pleier jeg å anbefale dypfukting. Smør inn hele kroppen med en fet og rik krem og la den trekke inn over natten før man påfører selvbruningen. Er fuktnivået i huden helt greit, holder det å påføre bodylotion på de tørreste områdene som albuer, håndledd, knær og evt andre tørre områder. Hvis man bruker en selvbruner med bodylotion og selvbruner i ett, kan man se bort fra dette punktet.

Påføring
Et fint selvbruningstesultat er også avhengig av hvordan man påfører produktet. Dette kommer også litt an på hva slags konsistens selbruningen har. Krem er lett å smøre utover med hender, hvis man ønsker det. Til mousse anbefaler jeg heller å bruke selvbruningsvott (en slags grytevott man bruker til å smøre inn kroppen). Ettersom moussen tørker såppas kjapt, vil man ikke rekke å vaske hendene før fargen har trekt seg inn i huden. På hendene, føttene og ansiktet bruker jeg ofte en sminkekost til å buffe selvbruningen inn i huden.

Ventetid
Hvor lang tid selvbruningen bruker før fargen er ferdig utviklet, er forskjellig fra produkt til produkt. Det finnes for eksempel hurtigvirkende selvbrunere som man vasker av etter en time. Til «vanlige» selvbrunere er min hovedregel er å vente ca 8 timer. I løpet av disse åtte timene bør man holde seg unna vann og aktiviteter som gjør at man svetter, da dette kan føre til skjolder. Jeg pleier å kle meg i heldekkende pysj før jeg legger meg og la fargen jobbe mens jeg sover.

Dusj
Etter at det har gått åtte timer, kan en dusj være godt. Man får vasket bort overflødig farge og eventuell lukt. Det er etter at man har dusjet at man kan se den endelige fargen og om det har blitt noen skjolder.

Skjolder
Hvis det mot all formodning skulle bli noen skjolder finnes det heldigvis råd. Ved å skrubbe litt olivenolje og sukker på skjoldene, vil de forsvinne. Det samme gjelder hvis man blander vaskepulver og litt vann. Ha bare i bakhodet at dette vil fjerne all brunfargen.

- Hva er deres beste selvbruningstips?

#blogg #skjønnhet #sminke #velvære #selvbruning #sommer #hverdag #tan #brunfarge #sommerglød #glød #guide #tips

3 kommentarer Skjul

Henriette Celin

31.05.2016 kl.14:57

For en fin guide på hvordan få best mulig resultat med selvbruning. Denne skal jeg jammen se på om jeg prøver noe sånt :-D
Sofie M

31.05.2016 kl.22:21

Hei Henriette Celin! Så utrolig bra at du likte guiden :) Du får evt si om den funket hvis du prøver tipsene.

Klem <3
Henriette Celin

01.06.2016 kl.10:09

SV: Det skal jeg gjøre <3

Skriv en ny kommentar

hits