Basic Color Correcting

Sminketrender kommer og går. Tidligere har jeg snakket om både konturering og strobing her på bloggen. En annen sminketrend som er ganske populær for tiden er color correcting.

Jeg fikk spørsmål for ikke så lenge siden om jeg kunne forklare litt mer rundt denne trenden, for den kan virke ganske komplisert og skremmende for noen. Det har jeg full forståelse for og vil selvfølgelig vise dere hvordan jeg fargekorrigerer huden min.

Personlig så elsker jeg å fargekorrigere når jeg ønsker en lett og naturlig sminkelook. Det høres kanskje litt rart ut å klasje på masse rare farger i ansiktet og deretter kalle det naturlig, men etter å ha lest dette innlegget vil det nok være litt mer forståelig.

Før man i det hele tatt begynner med fargekorrigering, bør man ha en grunnleggende kunnskap om fargeteori. Jeg har lagd et ganske forklarende innlegg om det tidligere som du kan lese HER!

For akkurat denne guiden har jeg brukt NYX sin Color Correcting Concealer Palette. Det er et rimelig produkt som inneholder alle fargene en lyshudet person trenger for å fargekorrigere.

Den gule concealeren reduserer lilla eller dyp røde pigmentflekker. Den grønne concealeren demper rødhet. Lilla/Lavendel concealer lysner huden og demper gultoner i huden. Fersken eller laksefarget concealer demper mørke trøtthetstegn rundt øynene.

Nå som vi vet hva slags farger som korrigerer hva, er det mye enklere å starte korrigeringen. Det første jeg gjør er å prime huden min. Deretter studerer jeg alle de forskjellige fargene i huden min.

Det første jeg legger merke til er en del rødheter og et par kviser, noe som er ganske normalt å ha i ansiktet. Ved å påføre grønn concealer på disse områdene vil jeg kamuflere og dempe disse rødhetene.

Videre legger jeg merke til noen små mørke partier under øynene mine. Der påfører jeg litt av den lakserosa fargen. Når det kommer til fargekorrigering er det også viktig å kun påføre concealer på det området som trengs korrigering. Hadde jeg lagt rosa concealer under hele øyepartiet mitt ville det bare sett rosa ut og de mørke ringene ville syntes gjennom. Men ved å legge det nøyaktig der korrigeringen trengs blender det mer inn med resten av hudtonen.

Ved å studere ansiktet mitt litt mere, legger jeg også merke til en del blodårer på øyelokkene. Her legger jeg den gule concealeren. Jeg har også pittelitt rødheter på nesen min, men ikke så mye at jeg ønsker å legge en grønn concealer. Da legger jeg i stedet den gule, da den vil nøytralisere uten å skinne for mye i gjennom.

Til slutt ser jeg også at jeg har en del gule pigmenter i huden rundt munnen min. For å lysne og redusere gulheten påfører jeg litt av den lilla concealeren. Her er jeg veldig lett på hånden, slik at jeg ikke ender opp med noe som ser ut som en lilla bart. 

Før jeg begynner å blende alt inn i huden, sprayer jeg et par ganger med MAC Fix+. Ved å tilføre mer fukt, synes jeg fargekorrigeringen bli enklere å blende inn i huden. Til å blende med bruker jeg en fuktet svamp fra Real Techniques.

Når jeg blender, passer jeg på å heller presse produktene inn i huden enn å dra de rundt om kring i ansiktet. Husk at fargekorrigeringen er lagt på spesifikke plasser for en grunn og bør derfor holde seg på det området. Jeg prøver også å jobbe i et område og med en fargekorrigering av gangen

 Akkurat her startet jeg med det lilla rundt munnen, deretter de grønne områdene, videre til de gule og avsluttet med rosa under øynene. Dette var bare et eksempel på rekkefølgen jeg brukte akkurat her. Du må gjerne bruke en annen metode som passer deg bedre!

Her ser du før og etter fargekorrigering. Bildene taler vel for seg selv. Som dere ser på bildet til høyre er nesten alt av ugjevnheter i ansiktet mitt korrigert bort. Ved å bruke denne teknikken trenger jeg minimalt med foundation, da det meste av huden min allerede er gjevnet ut. Ofte pleier jeg bare å sveipe over et mineralpudder og sier meg fornøyd med det.

Dette er derimot ikke en teknikk jeg bruker når jeg vet at jeg skal bruke en del dekkende sminke! Jeg føler ikke det gir noen mening, da en fulldekkende concealer eller foundation alene vil dekke disse ugjevnhetene. 

Håper denne guiden gjorde det litt lettere å forstå fargekorrigering. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du skulle ha noen spørsmål! Som sagt så forstår jeg at det kan virke litt forvirrende :)

#blogg #hverdag #foto #sminke #sminkeblogg #skjønnhet #makeup #sminketrend #mote #nyx #colorcorrecting #sminke

4 kommentarer Skjul

Henriette Celin

20.04.2016 kl.13:41

Så kult! Aldri hørt om før. Men du gikk for fint igjennom det, så skulle jeg ville prøve hadde nok dette hjulpet ;-)
Sofie M

20.04.2016 kl.16:38

Hei Henriette Celin!
Vet ikke helt om jeg skjønte kommentaren din. Jeg gikk for fint igjennom det? Håper i hvertfall du likte og forsto guiden :)

Klem fra meg <3
fotogleden

20.04.2016 kl.16:03

Så fin blogg du har!" Takk for tipsene <3
Sofie M

20.04.2016 kl.16:39

Tusen takk for det:) håper du likte innlegget!

Skriv en ny kommentar

hits