Hvordan jeg renser sminkekostene mine

How I clean my brushes

This is how I deep clean my makeup brushes!

Jeg prøver å dyprense kostene mine ca en gang i uken, noen ganger kan det gå to uker i mellom hver gang. I tillegg har jeg også en quick fix spray som jeg bruker hvis jeg for eksempel har brukt en knallblå øyenskygge og skal bruke en brun etterpå. Dette er jo selvfølgelig noe som sliter på kostene.

How I clean my brushes1

Jeg starter ved å fukte kosten min i lunket vann. Pass på at det ikke kommer noe vann over det blanke partiet. Det kan føre til at limet løsner og kosten kan begynne å røyte.

How I clean my brushes2

Jeg er nøye med at hele kosten skal være gjennomfuktet, så jeg maserer den litt under springer før jeg klemmer ut overflødig vann.

How I clean my brushes3

Jeg bruker en rens i fast såpeform. Det finnes utallige renser man kan bruke. Alt fra zalo, shampoo og spesialrens for sminkekoster. Den såpen jeg bruker er fra Makeup Mekka og er den beste jeg noen gang har prøvd! Her maserer jeg såpen inn i kosten og er nøye med at den blir vasket ordentlig.

How I clean my brushes4

Så er det viktig at man skyller kosten helt fri for såperester. Evt vask den en gang til, hvis den var virkelig skitten. Også klemmer jeg ut overflødig vann.

How I clean my brushes5

Her ligger kostene mine flatt på litt papir og tørker. Jeg lar dem som regel tørke over natten, slik at de er klare til neste dag.

– Håper dere ble inspirert til å rense kostene deres. Jeg vet det er et slit, men også utrolig viktig! Hva bruker dere å rense kostene deres med?

Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar

hits