Hvordan få leppestiften til å vare hele dagen!

Hvordan få leppestiften til å vare hele dagen0

Jeg tror de fleste har opplevd den nedturen det er å se seg i speilet et par timer etter man dro hjemmefra med perfekte, røde lepper. For etter et par timer er det ikke mye igjen av den fine leppestiften, annet enn en rød kant rundt munnen. Man sier til seg selv at man aldri skal gå med en knall leppestift igjen, for de varer jo aldri. Dette har jeg gjort selv uttallige ganger opp gjennom tiden. Etter mye prøving og feiling, har jeg nå funnet ut hva som får leppestiften til å holde hele dagen!

Hvordan få leppestiften til å vare hele dagen1. Det første jeg gjør, starter allerede kvelden i forveien. Jeg skrubber leppene fri for døde hudceller og legger et tykt lag med leppebalm før jeg legger meg. Hvis du glemte å gjøre dette kvelden før, går det nok fint å bare fukte leppene med en leppebalm noen minutter før du begynner med makeupen.

2. Jeg har en smule ugjevne lepper (noe de aller fleste har) så jeg legger et tynt, tynt lag med foundation på ytterkantene rundt munnen. Dette vil gjevne ut og tone ned min natulige leppefarge, som vil gjøre det enklere å markere leppene senere.

Hvordan få leppestiften til å vare hele dagen1

3. Jeg bruker en nykvesset lipliner til å markere leppekanten. Som dere ser, er ikke leppene mine helt symetriske når det kommer til form og tykkelse.

4. Her har jeg forsiktig påført mer lipliner for å gjevne ut leppeformen og gjøre leppene mest mulig symetriske, litt etter litt. Jeg markerer littegrann over min naturlig leppekant på overleppen, da den er mindre enn underleppen. På underleppen har jeg ikke markert fult ut til kanten, da jeg føler det får overleppen min til å se enda mindre ut. Fordi jeg la det tynne laget med foundation tidligere, vil ikke dette vises.

Hvordan få leppestiften til å vare hele dagen2

5. Når jeg er fornøyd med leppeformen, fyller jeg inn resten av leppene med liplineren. Dette vil gi leppestiften en base å ligge på og gjør at den holder lengre.

6. Videre går jeg over med en leppestift i samme farge som liplineren og fyller inn på samme måte som tidligere.

Hvordan få leppestiften til å vare hele dagen3
7. Jeg presser et papir mot leppene for å fjerne overflødig produkt og på en måte presse det gjenværende produktet inn i leppene mine. Det gjør ikke noe om leppekanten blir litt ugjevn etter dette.

8. Etter et nytt lag med leppestift går jeg over med concealer rundt munnen for å gjevne ut ytterkantene. Dette vil gi deg en skarpere linje langs leppekanten.

Hvordan få leppestiften til å vare hele dagen4
9. Slik ser leppene ut etter at jeg er ferdig med concealeren og kantene er gjevne.

10. Hvis du ønsker et matt resultat, kan du legge et tynt papir over leppene og pudre med et transparangt pudder. Dette vil også gjøre at leppestiften vil vare lengre.

PS! Hva slags produkt man bruker er også med å påvirke hvor lenge leppestiften vil holde. Glossy leppestifter med mye fuktighet vil ikke vare like lenge som en tørr leppestift som matter. Når jeg legger mørk eller knallfarget leppestift, velger jeg som regel en som er veldig tørr. Det betyr ikke nødvendigvis at den vil tørke ut leppene dine. Hvis du har tørre lepper, anbefaler jeg å påføre mye fuktighet på forhånd.

Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar

hits