Hvordan holde sminken bakteriefri

Det er ingen hemmelighet at sminkepungen kan være en av de største bakteriebombene. I en sminkepung kan det inneholde massevis av alle slags mulige bakterier, mugg og sopp. I værste fall kan sminken gjøre at man blir syk. Her er en liten liste over små steg man kan gjøre for å holde sminken så ren som overhodet mulig.

Hvordan holde sminken bakteriefri1

Vask sminkekostene gjevnlig

Dette har jeg nevnt flere ganger her på bloggen, men jeg kan ikke få understreket nok hvor viktig det er å vaske sminkekostene. Det er nettopp der de fleste av bakteriene samles og spres videre på ansiktet ditt og resten av sminkeproduktene dine. Ved å vaske kostene regelmessig, vil man forhindre spredning av bakterier. Les hvordan jeg vasker mine sminkekoster HER.

Oppbevaring

Vær bevist på hvordan du oppbevarer sminken din. På badet kan det være varmt og fuktig. Bakteriene sprer seg raskere der enn på et mørkt og kjølig sted. En tilgriset sminkepung er en fest for bakterier. Vask sminkepungen når du likevel er i gang med å vaske sminkekostene. Ikke la sminkekostene dine ligge løst med de andre produktene, men heller i en egen mappe eller stående i et glass.

Hvordan holde sminken bakteriefri

Ikke del sminke med venner

Jeg viser til det jeg skrev ovenfor. Bakteriespredning. Man kan fort bli smittet med bakterier og virus når man deler sminke. Hvis det til nød må deles på, husk å sterilisere sminkekoster og sminkeprodukt før bruk. Man får kjøpt sprit på apoteket og kostrens på forskjellige parfymeri. Husk å la spriten fordufte, før man bruker produktet i ansiktet.

Opprydding

Se over den sminken du har. Kast sminke som er gammelt eller har gått ut på dato. Selv om f.eks en mascara ikke er tom, bør den kastes etter tre måneder. Alle produkter er merket med holdbarhetstegn på pakningen som viser til hvor lenge det holder etter å ha åpnet det. Sminke i flytende form går fortere ut på dato enn sminke i pudderform.

Så lenge holder sminken etter åpningstato

Mascara: 3-6 måneder

Fast eyeliner (kajal): 3 måneder

Flytende eyeliner: 6 måneder

Foundation: 6-12 måneder

Leppestift 1-2 år

Øyenskygge: 2 år

Pudder 2-3 år

Blush: 2-3 år

Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar

hits