Hvordan få sminken til å vare hele dagen

Jeg skrev dette innlegget i forbindelse med en 17.mai feiring for noen år siden, men synes det fremdeles er veldig aktuelt da man ofte ser etter tips til hvordan sminken kan holde seg fin lengst mulig. I stedet for å skrive om hele innlegget, lar jeg det heller stå slik jeg skrev det. Så selv om disse tipsene er beregnet til feiring av nasjonaldagen vår, kan du jo absolutt bruke de hver dag om du vil det :) 


Det siste man ønsker å gjøre på nasjonaldagen er å sjekke sminken hvert tiende minutt. Likevel ønsker de fleste av oss å føle oss litt ekstra fin denne dagen. Det blir garantert tatt mange bilder og det er kanskje litt kjedelig å oppdage at sminken som var så fin under champagnefrokosten, hadde smeltet bort kun etter noen timer i tog. Her har dere noen tips som får sminken til å holde hele dagen!

Hudtype
Det er helt avgjørende at man kjenner huden og hudtypen sin, hvis man ønsker at sminken skal holde seg hele dagen. Vet man hvilken hudtype man har, er det enklere å holde sminken fin og at den ikke forsvinner utover dagen. De vanligste hudtypene er tørr, kombinert (både tørr og fet) eller fet.

Forberedelser
Før man i det hele tatt begynner med sminken, er det viktig å ha gjort noen forberedelser. Ansiktet bør være rent og nyfuktet med en god ansiktskrem (gjerne med solfaktor i, ettersom man er ute mesteparten av dagen). Kanskje til og med en god ansiktsmaske kvelden i forveien, for å gi litt ekstra glød?

Primer
For at sminken skal holde lengst mulig, er det viktig med en primer. Den vil gi sminken en base å ligge på og holder den på plass. Ved å legge sminke direkte på huden, kan sminken ha en tendens til å flytte litt på seg og smelte hvis man blir litt varm. En primer gir også en gjevnere overflate ved å glatte over linjer eller porer. Det gjør at resten av sminken blir gjevnere og resultatet blir bedre.

For en tørr hud ville jeg valgt et primer som gir mye fuktighet, slik som den fra KICKS. Til en kombinert hud ville jeg valgt å lagt den aktuelle primeren kun der man enten er tørr eller fet. En fetere hud kan ha behov for å bli matte ned, derfor ville jeg valgt en mattende primer slik som en av de fra Smashbox.


Hydrating Primer fra KICKS | Photo Finish primer fra Smashbox | Pore Minimizing primer fra Smashbox

Foundation + Concealer
På 17.Mai er det pent med et naturlig ansikt. Jeg ville ha styrt unna de tykkeste og mest dekkende foundationene og heller gå for en lettere foundation, CC eller BB krem. Hvis man har noen problemområder som man ønsker å dekke, kan man heller bruke concealer kun på det spesifike området.

For en tørr hud ville jeg valgt en foundation med mye glød og fuktighet. Helst en flytende foundation, med mindre man har et pudderfoundation som gir mye fukt. Det samme ville jeg valgt til en hud som er kombinert. Både BB kremen fra Clinique og den fargede dagkremen fra Estee Lauder gir bra med fukt. For en fetere hud ville jeg valgt en foundation som er mattende og som varer lenge. Både flytende og pudder fungerer bra her. Foundationen fra Chanel er veldig tynn, samtidig som den matter.

  

BB Cream fra Clinique | DayWear Sheer Tint Release fra Estee Lauder | Perfection Lumiére Velvet fra Chanel

 

Settingpudder
For å «sette» den basen som er lagt, ville jeg brukt et transparangt pudder. Det pudderet vil ikke gi noe dekkevne, men sørge for at sminken ikke vil smitte av så fort i kontakt med andre. Det blir jo mange klemmer i løpet av en slik dag :) Man kan få pudder i både løs og fast form.

Til en tørr hud ville jeg valgt et pudder som gir mye glød og som ikke matter så mye. Pudderet fra MAC gir en naturlig glød og setter foundationen. Til en kombinert og fet hud ville jeg valgt et mattende pudder. Den kombinerte huden trenger bare å matte ned de områdene man fort blir oljete. Uansett hudtype, er det vanlig å bli litt oljete i t-sonen. Jeg ville fokusert mest på å sette sminken akkurat i dette området. Begge løspudderene fra Sensai og Inglot er veldig mattende.

  

Mineralize Skinfinish Natural fra MAC | Loose Powder fra Sensai | Mattifying Loose Powder fra Inglot

Øyenskyggeprimer
For at øyenskyggen skal holde seg pen hele dagen og ikke stripe seg eller smelte bort er det alfa omega med øyenskyggeprimer. Primerne gjør at olje og svette som kan komme fra huden på øyelokkene, ikke når frem til øyenskyggen. De gjør også at øyenskyggen fester seg bedre og at pigmenteringen blir bedre. Det går desverre ikke å bruke vanlig primer til dette, da den er beregnet på noe helt annet.

Det finnes mange forskjellige primere på markedet. Noen er gjennomsiktige og noen har farge. Jeg liker best de som er hudfarget, da de nøytraliserer ugjevnhetene på øyelokket mitt.

  
Eyeshadow Primer Potion fra Urban Decay  | Eye perfecting Base fra Clarins  | Ombre Hypnose Base fra Lancome

Øyenbryn
Brynene er utrolig viktige for å ramme inn ansiktet, men noen ganger lever de sitt eget liv. For å sørge for at brynene holder seg i den formen man ønsker, kan man bruke litt brynsgele å gre de med. Samtidig så forsegler man fargen man har brukt på å fylle inn brynene med, slik at den også varer lengre.

 

  
Brow Shaping Gel fra KICKS | Dipbrow pomade fra Anastasia | Superfine Liner for Brows fra Clinique

 

Mascara + eyeliner
Når det kommer til mascara og eyeliner vil jeg anbefale noe som er vannfast. De holder mye lengre enn de som ikke er vannfaste. I tillegg så vet man jo aldri med været i Norge. Pluttselig kan det jo begynne å regne.


38ºC Volumising Mascara fra Sensai | Long-lasting Eyeliner fra Chanel | Hypnose Doll Eyes Mascara fra Lancome

Lepper
Personlig så ville jeg nok valgt noe nøytralt på leppene, da jeg vet at det blir litt spising i løpet av dagen. Da slipper jeg å følge med om leppestiften fremdeles sitter på eller ikke. Hvis man likevel ønsker litt farge på leppene, ville jeg anbefalt en tørr eller matt leppestift. De holder mye lengre enn lipglosser eller glossy leppestifter. Steg for steg-forklaring på hvordan du får leppestiften til å holde hele dagen finner du HER.

  
Long Last Lipstick fra Clinique | Rouge Intense Lasting Colour Lipstick fra Sensai | Diorific Lipstick fra Dior

Settingspray
For å være 100% sikker på at sminken ikke skal flytte på seg, smelte bort eller samle seg i fine linjer, ville jeg avsluttet det hele med en settingspray. En slik spray fikser makeupen og holder den fresh hele nasjonaldagen! Er du veldig tørr i huden, ville jeg brukt en som gir ekstra fuktighet som for eksempel den fra MAC.

  
Fix + spray fra MAC | Fix´Makeup spray fra Clarins | All Nighter Makeup Setting Spray fra Urban Decay

- Hva bruker dere å gjøre for at sminken skal holde hele dagen?

LagreLagreLagreLagre

Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar

hits