Hvordan/hvordan ikke legge concealer

Jeg sier ofte at det ikke finnes noen regler innen sminke og det mener jeg. Har man lyst til å bruke en blush som øyenskygge eller en eyeliner på leppene, skal man gjøre det. Likevel kan det være greit å ha noen retningslinjer som man kan følge. Concealer er nesten et hellig produkt for meg, da det kan transformere øyne som ser trøtte og posete øyne ut til friske og opplagte øyne. Selv når jeg bruker minimalt med sminke, klarer jeg ikke å hoppe over concealeren. Mange andre jenter og gutter ser også ut til å være fornøyd med concealeren. Problemet oppstår bare hvis man gjør disse tabbene.

Hvordan:hvordan ikke legge concealer
1. For mørk – Man er naturlig litt lysere under øynene. Ved å bruke en concealer som er like mørk som resten av huden eller mørkere, vil man se veldig flat og uopplagt ut. Mørke ringer under øynene kan også se mørkere ut.
2. For lys –  Ja, concealeren bør være et hakk lysere enn hudtonen din, men ikke nødvendigvis kritthvit. Det vil definitivt lysne øyeområdet, men over hodet ikke se naturlig ut. Hvis man har en veldig lys concealer, ville jeg i hvertfall lysnet flere områder i ansiktet i tillegg. For eksempel litt i pannen mellom brynene, nesen og haken. Det vil gjevne ut og skape balanse.
3. Halvmåne – Ved å legge concealer som en halvmåne under øyne, vil man igjen få et veldig unaturlig resultat. Hvis man har poser under øynene, vil disse bare vises mer. Spesielt ved bilder tatt med blitz, vil en slik concealerform virkelig virke fremtredende. Det blir nesten som pandaøyne, bare motsatt. På mine øyne, føler jeg at denne formen gjør øynene mine kulerunde. Ikke så veldig flatterende, det andre ord.

Som dere ser på bildene ovenfor, ser ingen av dem noe særlig naturlige ut. Nedenfor viser jeg noen forslag som jeg synes er litt mer flatterende for et naturlig resultat.

Hvordan:hvordan ikke legge concealer1
1. Naturlig – Slik er øynene mine uten concealer. Litt mørke partier og noen få, fine linjer. Resten av området er naturlig lysere enn resten av ansiktet.
2. Der det trengs – Hvis man ikke ønsker å legge concealer under hele øyepartiet da det fort kan samle seg i linjer og rynker, bruker man concealer kun der man trenger det. Her er det «less is more» som gjelder. Jeg ville lagt det kun der jeg har mørke partier, for å lysne disse områdene.
3. V-form – Det er denne formen jeg synes er mest flatterende. I tillegg til å lysne øyepartiet og skjule mørke ringer, former den også ansiktet og gir et lite ansiktsløft. Selv pleier jeg også å blende concealeren ut og oppover mot tinningen.

Hvordan legger dere concealer?

Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar

hits