Hvordan desinfisere sminke

Når det kommer til sminke, hudpleie og skjønnhet er jeg veldig nøye med å holde ting så fri for bakterier som overhodet mulig. Jeg har tidligere skrevet noen tips til hvordan man kan holde sminken sin bakteriefri. Les innlegget HER. Hvis sminken allerede er full av skitt og bakterier er det greit å kunne noen triks som desinfiserer dem og gjør dem bakteriefrie igjen. Dette er mine beste tips til å desinfisere sminke.

Blyanter

Gå over alle blyantene og kvess dem. En god vane er å alltid kvesse blyanten før den skal brukes. Da får man bort gammel skit og lort slik at man unngår infeksjoner og bakteriespredning.

Fast pudder

Bland litt heptan eller annen sprit fra apoteket og vann i en sprayflaske. Spray litt på det som skal desinfiseres og tørk bort med en ren papirserviett eller lignende. Denne blandingen kan man bruke for å desinfisere sminkekoster og andre ting som må desinfiseres.

Leppestift

Skjær av tuppen på leppestiften. På leppene kan vi ha masse forskjellige bakterier fra mat og lignende. Disse vil feste seg i leppestiften. Ved å skjære av det øverste laget, fjerner man bakteriene. Man kan også tørke av overflaten rundt, hvis den også ser skitten ut. Etter en stund pleier leppestiftene mine å få en litt merkelig hoppbakke-form. Ved å gjøre dette en gang i ny og ne holder de alltid den fine, rette formen sin.

Hvordan desinfisere sminke

Mascara, lipgloss eller concealer

Disse kan ikke desinfiseres, da aplikatoren som regel blir brukt direkte på huden og puttet ned i beholderen igjen. Så snart man har gjort dette, er bakteriene spredt. For å unngå dette kan man bruke en engangsaplikator for å påføre produktet med. Man kan også bruke aplikatoren til å påføre produktet på en steril overflate og deretter bruke kost til å påføre produktet på huden. Det er dette jeg pleier å gjøre når jeg legger makeup på andre.

Produkter på krukke

Disse kan heller ikke desinfiserer når bakteriene først er spredt. Det man kan gjøre for å forebygge mot spredning er å bruke en ren spatel for å ta opp produktet. Da unngår man å putte fingrene direkte ned i krukken.

Produkter på pumpe, tube eller lignende

Disse produktene trenger man ikke å desinfisere, da produktet aldri er i kontakt med noe før det kommer ut av beholderen. Problemet oppstår hvis man prøver å få produktet tilbake i beholderen igjen, hvis man for eksempel sitter igjen med for mye produkt i hånden. Har man gjort dette, er bakteriespredningen allerede skjedd.

Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar

hits