Ord og begreper innen skjønnhet

Heihei! Den siste tiden har jeg fått veldig gode tilbakemeldinger på sminketipsene mine og det virker som om dere liker disse innleggene. Jeg har også fått noen spørsmål på om jeg kan forklare hva begrepene jeg bruker egentlig betyr. Det setter jeg kjempestor pris på! Noen ganger så glemmer jeg at ikke alle er like over gjennomsnittet opptatt av sminke og skjønnhet som det jeg kan være. Så her har jeg samlet sammen en liten liste på noen av de begrepene jeg har fått flest spørsmå på. Hvis det er noen begreper som ikke står på listen, men som kanskje burde det må dere bare legge igjen en kommentar i kommentarfeltet!

ord og begreper

T-sonen:
I midten av ansiktet finner man t-sonen. Den består av panne, nese og hake. Det er der man vanligvis kan ha litt større porer enn i resten av ansiktet og kanskje har en tendens til å bli litt oljete i løpet av dagen.

Globalen
Globalen eller globallinjen er det området på øyelokket hvor man har et naturlig «søkk». Hvis man lukker øynene og bruker fingeren sin til å kjenne etter, vil man kjenne at det er der øyeeplet slutter. Det er i globalen det er vanlig å legge en litt mørkere øyenskygge enn på resten av øyelokket for å markere øynene.

Brynsbenet
Rett over globalen og under øyenbrynet, finner man brynsbenet. Hvis man kjenner etter med en finger, er dette det området på øyelokket som er hardt.

Våtkanten

Rundt øyet har vi øyevippene. Mellom øyevippene og selve øyet har man en liten kant. Denne kanten kalles våtkanten. Man har våtkant både oppe og nede, men det er den nederste som er den enkleste å se. Her er det vanlig å legge f.eks. eyeliner. Det er et veldig sensetivt område, så man bør være varsom når man legger sminke her.

Amorbuen

Amorbuen er det høyeste punktet på overleppen. Der har man en naturlig bue mellom de to øverste punktene. Denne er veldigfin å highlighte for å gi en illusjon av en litt fyldigere leppe.

ord og begreper1 ord og begreper2

Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar

hits