Hvordan finne riktig foundation!

Hvis du sliter med å finne riktig foundation, er du ikke alene. Foundation er vanskelig og noen ganger føles det å finne den perfekte foundation som en evig jakt. Man ser på den i butikken og prøver den kanskje på, men likevel blir det ikke riktig når man kommer hjem igjen. Etter å ha jobbet i sminkebutikker i flere år, i tillegg til jobben min som makeup artist, har jeg plukket opp noen triks her og der som jeg har lyst til å dele med deg. Her er mine beste tips til å finne sin perfekte foundation.

Hudtype
Når man skal finne en passende foundation, er det viktig å vite hva slags hudtype man har. Man skiller mellom tørr hud, kombinert (tørr/fet) og fet hud. Noen kjennetegn for tørr hud kan være flass, stram hud eller tørrhetslinjer. Noen kjennetegn for fet hud kan være store porer, blank eller oljete hud. Det er også vanlig å ha noen tørre og noen fete partier i ansiktet. Da kaller man det for en kombinasjonshud.

Dekkevne

Det er utrolig mange foundations med forskjellige dekkevner på markedet og det er fort gjort å gå seg vill. Noe man bør ha i bakhodet når man ser etter foundation er hva slags dekkevne man ønsker seg. Lett, medium eller full dekkevne? Har man en veldig gjevn og fin hud fra før av,  trenger man ikke noe særlig dekkevne på foundationen. Har man derimot veldig mye ugjevnheter i ansiktet man trenger å dekke, kan det være kjekt med en foundation med bra dekkevne. Dette er en smaksak. Personlig så synes jeg det er penest med en naturlig foundation som overhodet mulig, så kan man heller gå inn med concealer på de områdene man trenger ekstra dekke.


DIOR nude | CLINIQUE superbalanced | ESTEE LAUDER double wear

Farge og undertone

Man skulle tro at det å velge farge skulle være enkelt. «Jeg har sånn passe lys hudfarge, så jeg trenger en passe lys foundation». Desverre er det ikke alltid så enkelt. Det man i tillegg må huske på når man skal finne riktig farge, er hva slags undertone man har. Undertonen er den fargen man ville hatt hvis man tar bort hudfargen. En undertone kan være varm, kald eller nøytral. En varm undertone har ofte en tone av gult i seg, mens en kald undertone er mer rosa. Nøytrale undertoner kler ofte begge deler. Hvis man sliter med å finne sin undertone, ville jeg spurt fagmennesker om hjelp. Det finnes også en del guidelines på nett, men disse opplever jeg at ikke alltid er like korrekte.

Finish
Hva slags finish man ønsker i en foundation, er helt opp til hver person. Likevel kan det være greit for en person med fet hud å ha en mattende foundation. Da slipper man å se så blank ut. Har man veldig tørr hud kan det være pent med en foundation som har mye fukt i seg og som gir litt glød. En kombinasjonshud bør nok se litt an på huden. Er man mest tørr, er det nok penest med en foundation som gir fukt, så kan man heller kun matte ned på de områdene som trengs. Er man mest fet kan det være greit med en foundation som matter ned også kan man heller tilføre litt glød der man ønsker det.


GIORGIO ARMANI luminous silk | MAC pro longwear | CLARINS ever matte

Konsistens

Foundation får man i mange forskjellige konsistenser. Flytende, krem, fast pudder og løspudder. Når det kommer til konsistens, synes jeg det er smart å ha hudtypen sin i bakhodet. En tørr hud vil mest sannsynlig se tørrere ut med en foundation i pudderform, da den mest sannsynlig vil fremheve de tørre partiene. Likevel er det ikke dødsviktig å velge konsistens ut i fra hudtypen sin, da utvalget som regel er stort nok uansett.


 BARE MINERALS orginal | SHISEIDO advanced hydra liquid | SENSAI total finish

Påføringsmetote

Har du noen gang tenkt over at måten man påfører foundationen, påvirker resultatet og dekkevnen? Ved bruk av kost til å påføre pudderfoundation, vil resultatet bli veldig lett og naturlig (dette er selvfølgelig også avhengig av hva slags kost man bruker). Bruker man en puddersvamp, vil resultate bli tettere. Ved bruk av fingre vil man få maksimal dekkevne, da pudderet smelter inn i huden ved varmen fra fingrene (ment til å bruke på små områder). Ved bruk av kost til flytende foundation, vil resultatet bli ganske dekkende og gjevnt (alt ettersom hva slags kost man bruker her også). Bruker man en svamp, blir resultatet lettere og mer naturlig. Personlig så har jeg aldri vært noe fan av å påføre foundation med fingrene, da resultatet ofte blir ugjevnt og veldig grisete. Men dette er veldig mye smak og behag.

- Har du en favorittfoundation?

Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar

hits