Komprimer sminken til ferieturen!

Den største utfordringen når det kommer til å pakke feriekofferten, er å ikke pakke for mye og unngå overvekt. Dette kan være ekstra utfordrende  for skjønnhetsfanatikere som meg selv. Aller helst skulle jeg ønske at jeg kunne ha med meg hele sminkesamlingen min på ferie, men man må være litt realistisk en gang i blandt også. Her er mine beste tips til hvordan man kan komprimere sminkepungen når man skal ut på reise.

Multiprodukter

Dette er alfa omega når det komm  er til å pakke praktisk. Et multiprodukt er ett makeupprodukt, men med flere bruksområder. Ved å pakke mange multiprodukter, sparer man mye plass og har dermed også mindre vekt.

Her er noen forslag til multiprodukter:
Leppestift -> Kremblush
Solpudder -> Øyenskygge
Concealer -> Highlighter
Blush -> Øyenskygge
Øyenskygge <-> Highlight
Øyenskygge <-> Brynskygge


Leppestift fra Lancome | Bronzer fra Smashbox| Concealer fra YSL

Nøytrale farger

Når man skal reise bort er det best å pakke det man mest sannsynlig kommer til å bruke mest. Her gjelder det å kjenne sin egen sminkerutine. For min del gjelder det å pakke mest mulig nøytrale farger som jeg vet kommer til å passe en hver anledning. Den mørke, lilla leppestiften får med andre ord bli igjen hjemme. Jeg kommer nok til å holde meg til varme bruntoner til øynene og nude leppestift. Hvis man skal pakke noe litt fargerikt, ville jeg pakket noe man vet er tidløs. En rød leppestift for eksempel.

Reisebeholdere
Fyll over produkter på små reisebeholdere. Er det noen produkter som snart er tomme, fyll de heller over på en reisebeholder og man sparer masse plass. Dette kan man også gjøre hvis det er et produkt man tror man vil savne, men kanskje ikke bruke hver dag mens man er borte. Ved å helle litt over i en reisebeholder, har man med seg litt som man kan bruke en gang i løpet av ferien.


Parfymebeholder fra Flo | Reisebeholdere fra Bobbi Brown | Reisebeholdere fra KICKS

Reisestørrelser

Hvis du noen gang har fått små prøver på en mascara eller eyeliner, kan det være lurt å vente med å bruke dem til man skal ut å reise. Disse små pakningene er geniale å ha med på ferie, da de tar så liten plass. Man kan også kjøpe småstørrelser i samlede sett. Jeg ville tatt meg en tur innom nermeste parymeri for å se hva de har av småstørrelser der.

Kvalitet vs kvantitet

Jeg ville nok heller hatt meg meg ett stort øyenskyggepallett som jeg vet kommer til å passe alle anledninger, enn fire forskjellige små palletter. Embalasje tar unødvendig stor plass i reisemappen, så jeg vil nok unngå for mye av det. Det samme gjelder små flerbruks-sett hvor man har flere produkter i ett sett.


Face trio fra Urban Decay | Shimmer Brick fra Bobbi Brown | Øyenskyggepalett fra Urban Decay

Sminkekoster

Trenger man virkelig 15 forskjellige koster når man skal på ferie. En liten del av meg sier ja, men den mest fornuftige delen sier nei. Man kan faktisk klare seg med tre øyenskyggekoster og tre sminkekoster til ansiktet. Dette er jo selvfølgelig alt etter hva man bruker til vanlig. Ha bare i bakhodet at det ikke er totalt krise om man bruker samme kost til både solpudder, blush og konturering.

? Hva bruker du å gjøre når du pakker sminke til ferien?

Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar

hits