Hvordan fikse knust sminke

Hvor mange har vel ikke opplevd at favorittpudderet eller øyenskyggen har gått i tusen knas? Det kan skje så fort at man ikke en gang rekker å reagere. Så hva gjør man når uhellet først er ute? Her er mitt tips til hvordan man redder knust sminke. 

Hvordan fikse knust sminke Sett det knuste produktet på et stabilt underlag mens man jobber. Det kan være greit å ha noe papir tilgjengelig hvis det blir litt søl.

Hvordan fikse knust sminke1Hakk opp pudderet, slik at det ikke er igjen noen store klumper. Dette er viktig for et finest mulig resultat. Jeg brukte bare en vanlig skje fra kjøkkenskuffen. 

Hvordan fikse knust sminke2Bland inn litt flytende sprit som kan kjøpes på apoteket. Dette vil gjøre pudderet om til en myk kremet masse. Hvor mye sprit man trenger, kommer an på det knuste produktet. En liten øyenskygge trenger ikke like mye som et stort solpudder. Det viktigste er at alt det ikke ligger igjen noe tørt pudder mellom alt det våte. 

Hvordan fikse knust sminke3Etter et par timer vil den flytende massen ha begynt å stivne til. Da pleier jeg å presse forsiktig på produktet for å få ut evt luftbobler. I tilleg renser jeg kantene, slik at de ser rene og pene ut. Vil man lage mønster i produktet kan man også gjøre dette da. 

Videre er det bare å sette til tørk. Jeg venter som regel ett døgn, slik at jeg vet at spriten er 100% borte. Lykke til!

Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar

hits