Imageakademiet, oppstarten

Hei alle sammen! Har fått noen spørsmål om jeg kan være litt flinkere til å oppdatere om hva som skjer angående skole og livet mitt ellers her i Oslo. Jeg har vært elendig på å oppdatere dere siden skolen startet i slutten på august, rett og slett fordi jeg har hatt hendene fulle. Etterhvert som ukene har gått, har det blitt vanskeligere og vanskeligere å skulle starte på et innlegg da jeg rett og slett ikke vet hvor jeg skal starte. Jeg tenkte jeg skulle gi det et forsøk nå.

Imageakademiet, oppstarten

De første ukene med skole var veldig basic. Uke 1 inneholdt en del teori om farge og fargeanalyse i tillegg til grunnleggende kunnskap rundt hudpleie. Allerede i uke 2 fikk vi sminkekofferten vår. Etter det begynte vi så smått og sminke. Vi startet veldig rolig og enkelt med gjennomgang av hvordan man legger base, bryn, og lepper. Uken etter fokuserte vi veldig på øyensminke og forskjellige teknikker innen påføring av øyenskygge, eyeliner og mascara. Vi fikk også en liten utfordring ved å sminke både mørk og eldre hud. Dette var noe jeg hadde lite erfaring innen fra før av, så jeg er glad for at vi fikk trene oss litt på skolen. I uke 4 hadde vi tre hele dager på en frisørskole hvor vi lærte masse om hår og hårstyling. Det var en intensiv uke med bratt læringskurve. Som makeup artist kan det noen ganger være greit å ha noen grunnleggende kunnskaper om hår og håroppsett, så dette var et fantastisk tilbud fra skolens side! Etter tre krevende dager på frisørskolen var det tilbake til sminkesakene. Vi gikk gjennom hvordan man kan legge en klassisk dag -og kveldsminke.

Imageakademiet, oppstarten1
Tre forskjellige oppsett jeg lærte på frisørskolen

På de første fire ukene fikk vi grunnstøttene vi trenger for å kunne bygge på kunnskapen man trenger som makeup artist. Uten disse grunnstøttene vil det være vanskelig å løse andre oppgaver vi vil få i løpet av studiet. Som en markering på at den grunnleggende undervisningen var ferdig, avsluttet vi med en prøve. Prøven gitt ut på at vi skulle ha med en modell og legge en makeup slik vi hadde lært de forgående ukene. Selv om jeg følte meg relativt trygg rent faglig, var det uten tvil en utfordring. Det å skulle sminke etter kriterier på en bestemt tid og i tillegg bli evaluert etterpå, er ikke nødvendigvis så enkelt som man kanskje tror.

Det var litt om de første ukene på skolen. Nå vet dere i hvertfall hva jeg har gjort den siste tiden. Hvis dere savner oppdateringer her på bloggen, finner dere meg alltid på snapchat. Jeg legger nesten daglig ut bilder om hva vi gjør på skolen og forskjellige sminkelooks. Brukernavnet mitt er Sofiemo!

Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar

hits