Unngå tørr og gusten vinterhud

Vi har kommet til slutten av januar og den fine gløden vi hadde i sommer er borte for lengst. Sola har snudd og det er lengre lyst på dagtid. Det hvite vinterlyset er veldig avslørende, som om man ikke følte seg blek nok fra før av… I tillegg opplever vi mye temperaturforskjeller og værforandringer. Tidligere skrev jeg et innlegg om hvordan man kan sminke seg til fin og glødende vinterhud. Du kan lese den HER. Noe som også er viktig, nesten viktigere er å ta vare på den huden man allerede har. Huden, spesielt huden i ansiktet er svært utsatt og det fører ofte til tørr og gusten vinterhud. Her har dere mine tips til hvordan man kan få tilbake litt av gløden, selv om det er grått og kaldt ute.

IMG_7568

Fukt, morgen og kveld

Den tørre lufta har en tendens til å tørke ut huden. For å unngå tørr hud, er det viktig å tilføre nok fuktighet. Invester i en godt dagkrem tilpasset din hudtype som fukter og beskytter. Det er normalt å bruke en mer fuktgivende krem på vinteren enn på sommeren. På natten bør man bruke en nattkrem med mye næring som huden kan ta til seg. En fuktmaske i ny og ne kan hjelpe med å gi en fuktighetsboost hvis man føler seg litt ekstra tørr.

Skrubb

Huden kvitter seg med døde hudceller hele tiden. Disse har en tendens til å legge seg som et lag ytterst i huden. Hvis man ikke er flink å skrubbe huden jevnlig, vil hudkremen kun nå de døde hudcellene og ikke de friske. Gjør det til en vane å skubbe huden mens man er i dusjen. Ca én gang i uken er bra. Bruk da en skrubb som en beregnet for ansiktet. Er man veldig sensitiv, bruker man en skånsom skrubb.

Olje

For litt ekstra glød og fukt, kan man blande en liten dråpe ansiktsolje i hudpleierutinen. Det finnes mange forskjellige oljer på markedet, tilpasset forskjellige hudtyper. Jeg ville kanskje investert i en olje som kan brukes på flere måter. En ansiktsolje kan brukes som fuktmaske, serum før dagkrem, blandes med dagkrem eller i foundation.

Fuktspray

Hvis man ofte føler at huden blir tørrere og tørrere utover dagen, kan det være greit å ha en liten fuktspray i veska. Den kan man spraye i ansiktet når man føler seg litt stiv i maska, eller bare ønsker en liten oppfrisking av sminken. Jeg elsker å bruke fuktspray både før og etter jeg har påført makeup. Fuktsprayer er også geniale å ha med på fly, da luften der kan være ekstremt tørr.

Smør huden på innsiden

Det handler ikke bare om hva man påfører huden utenfra, man må også tenke på hva man smører huden med innenfra. Drikk mye vann og spis mat som inneholder mye omega3. Husk at mye av det man putter i seg også kan tørke ut huden. Alkohol og koffein er to store syndere på akkurat dette.

Legg gjerne igjen en kommentar på deres beste tips til fin og glødende vinterhud!

Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar

hits