En fridag i min verden

Når man jobber som Makeup Artist er det ofte at helgene går til jobbing og denne helgen er selvfølgelig intet unntak. Jeg kan ikke huske sist jeg hadde hele helgen fri og bare gjorde vanlige helgeting som å dra på besøk, spise middag ute, gå turer med familien, eller hva enn man gjør når det er helg og man har fri. Da jeg var yngre og gikk på skole husker jeg godt hvordan man lengtet til fredag og helgen. Og på søndag var alle kjempetriste fordi nå var det snart mandag og lenge igjen til neste helg. Slik er det ikke lengre. Nå er alle dager ukedager. Det er lite forskjell for meg på en lørdag og en tirsdag. Kanskje den eneste merkbare dagen er søndager. Da har jo ikke alle butikkene åpent. Jeg skal love dere at det er mange ganger jeg har måttet snu og ta handleturen en annen dag fordi jeg hadde glemt at det var søndag. Haha! Heldigvis bor jeg ganske sentralt i Oslo, så det er alltid en eller butikk som er åpen uansett. Sånn utenom det, er egentlig alle dager ganske vanlige for min del.

IMG_8145

Når jeg leser gjennom avsnittet ovenfor, kan jeg forstå hvis det virker for vanlige folk med normalt forhold til helg, at jeg klager og at dere skal synes synd på meg. Tvert i mot, jeg elsker det! Selv om jeg ikke har helg på samme måte som andre, har jeg fremdeles fridagene mine. Minst én dag i uken har jeg fridag. Og jeg skal love dere jeg får slappet av ti ganger mer på en fridag enn i en helg! For å ikke snakke om hvor mye annet jeg heller får tid til. I helgene er det alltid så mye som skjer. Fordi «alle andre» har fri, er det alltid ett eller annet som skjer. Om det er familieselskap, bursdagsfeiringer, fester, kaffemøter eller andre sammenkomster det ofte disse legges til en helg. Ofte føles en helg nesten mer slitsom enn en arbeidsdag, nettopp fordi det er så mye man skal rekke over. Misforstå meg rett, det er jo kjempehyggelig å bli invitert. Det er jo også derfor man blir løpende fra sted til sted, fordi det er så mange koselige mennesker man har lyst til å se og være med.

Jeg har blitt veldig flink til å ta disse sammenkomstene i små doser. Etter en arbeidsdag kan jeg godt stikke innom en fest eller møte noen venner ute på en bar. Jeg kan kanskje til og med ta meg et lite glass med noe godt i. Men når klokken nærmer seg leggetid, takker jeg pent for meg og rusler hjem igjen slik at jeg er klar og uthvilt for neste arbeidsdag. Noen synes kanskje dette er rart, kanskje til og med uhøflig, men det funker for meg og det er slik jeg liker det.

IMG_8091

I dag har jeg fri. Jeg våknet klokken 09.00, hørte litt på radioen i senga og scrollet meg gjennom nattens oppdateringer på sosiale medier. Morgenkåpen hadde jeg på meg i to timer mens jeg drakk litt kaffe, spise en liten frokost og småsyslet litt rund i leiligheten. Videre hoppet jeg i kosedressen og satte luggen opp i en dott midt på hodet. Nå sitter jeg ved sminkebordet mitt. Jeg har nettopp ristet meg to brødskiver med (masse) Nugatti og skjenket opp en stort glass med fersk appelsinjuice. Planen for dagen er blant annet litt vasking i tillegg til å forberede meg til et oppdrag jeg skal ha om ikke så lenge. Jeg kan sitter her i flere timer helt uforstyrret og sysle med mitt eget. Det er orden i hodet og ro i kropp og sjel.

Jeg velger fridag fremfor helg når som helst!

IMG_8154

Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar

hits