Bli kvitt tørre og sprukne lepper

Er du lei av tørre lepper? Blir leppestiften alltid skjoldete og flaker av i løpet av dagen? Du er garantert ikke alene. Tidligere har jeg skrevet om hvordan man oppnår fin vinterglød og hvordan man kan ta vare på huden når som det er vinter. Noen har savnet  tips til hvordan man kan pleie tørre og såre lepper. Det skal jeg selvfølgelig komme med!

Skrubb

Har du noen gang opplevd at leppene forblir tørre uansett hvor mye fuktighet man påfører? Min erfaring er at når dette skjer er det fordi det tørre hudlaget på leppene skaper en hinne mellom leppene og leppepomaden. Fukten trenger ikke gjennom det tørre hudlaget og blir heller bare liggende på overflaten uten å trekke inn. For å unngå dette er det viktig å få bort det tørre hudlaget som skaper denne hinnen. Jeg skrubber leppene ca en gang i uken, alt ettersom hvor tørre de er. Selv pleier jeg å blande sammen litt honning og sukker til å skrubbe leppene med. Det er både økonomisk og noe de fleste allerede har i kjøkkenskapet.

Fukt

Etter at man har skrubbet bort det døde hudceller, har man også skrubbet bort det naturlige fettlaget i huden. Da er det viktig å ikke glemme fuktighet. Invester i en god leppepomade som pleier leppene, selv etter leppepomaden har trekt inn i huden. Et annet tips er å ha en leppepomade liggende ved sengen, slik at leppene får pleie også når man sover. Det er jo tross alt på natten at huden reparerer seg selv.

Leppestift

Når man har tørre lepper, er det vanskelig å få leppestiften til å se pen ut. Likevel er det pent å tilføre litt farge for å få litt friskhet til ansiktet. Da vil jeg anbefale å tenke over hvilke produkter man putter på leppene. Leppestifter og glosser som er kremete vil holde leppene fuktige hele dagen. Det er nok ikke sikkert at de fuktgivende leppestiftene vil sitte hele dagen, men jeg ville heller påført flere ganger i løpet av en dag enn å ha tørre lepper. Matte og tørre leppestifter er nok noe jeg ville styrt unna, eventuelt brukt en godt leppeprimer under.

LEPPESKRUBB STEG FOR STEG
For å unngå tørre og flakete lepper, blander jeg honning og sukker for å skrubbe leppene med.

Ved bruk av min egen finger masserer jeg leppene forsiktig før jeg fjerner skrubben med en bommulpad.

Avsluttningsvis påfører jeg et generøst lag med leppepomade

 

Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar

hits