Enkel konturering med kremprodukter

Konturering1

Heihei! Jeg tenkte jeg skulle vise dere en enkel måte å konturere på ved bruk av kremprodukter. Selv om konturering har vært en populær sminketeknikk ganske lenge, får jeg fremdeles en del spørsmål når det kommer til produkter, påføring, blending osv. Jeg tenkte jeg skulle vise dere min fremgangsmåte når jeg legger kontur. Når det kommer til ferdig resultat, vil dette resultatet være en god del mer naturlig enn hva man kanskje ser ellers rundt om kring på sosiale medier. Personlig er jeg en stor fan av det som ser mest mulig naturlig ut, så hvis dere ønsker en kontur like skarp som Kim Kardashian finnes det hundrevis av slike tutorials rundt om kring på nettet.

Konturering2a Konturering2b

1. Det første jeg gjør etter å ha gjort ferdig hudpleierutinen min er å spraye litt MAC Fix+ i ansiktet. Denne sprayen bruker jeg alltid når jeg legger sminke, da den gir masse fukt og får sminken til å smelte inn i huden på en helt nydelig måte.

2. Deretter går jeg inn med primer etter eget behov og ønske i tillegg til foundation. Akkurat her har jeg brukt MAC Prep+Prime Natural Radiance primer og MAC Studio Fix foundation.

Konturering3aKonturering3bKonturering3c

3. Til å konturere bruker jeg en concealer en del hakk mørkere enn min naturlige hudtone. Akkurat denne concealeren er MAC Matchmaster i fargen 08. I tillegg passer jeg på at undertonen på concealeren er den samme som undertonen i foundationen min slik at det ikke blir noe krasj mellom fargene. Her er det viktig å huske at man bør påføre litt og litt, enn å påføre for mye på en gang. Konturering handler om å skape skygge og definisjon i ansiktet. Jeg legger litt kontur under kinnbeina for å få mer definisjon i kinnene. For å gi en illusjon av en fyldigere leppe, legger jeg litt kontur under underleppen. Når jeg konturerer nesen er jeg ekstremt forsiktig, da det fort kan bli for mye. Jeg konturerer ikke nesen for at den skal se veldig smal ut, men for å gi en mer definert form. Når jeg legger kontur på haken, kjevebenet og langs hårfestet er dette mest for å ramme inn ansiktet, slik at det ikke blir så flatt.

Konturering4aKonturering4bKonturering4c

4. Før jeg begynner å blende kontureringen inn i foundation sprayer jeg litt Fix+ slik at jeg igjen tilfører fuktighet. Det er enklere å blende fuktige kremprodukter enn kremprodukter som har begynt å tørke. Når jeg blender passer jeg på å ikke blende for langt utenfor, da konturen mister effekten. I tillegg passer jeg på å presse kosten og produktet inn i huden i stedet for å dra produktet frem og tilbake.

Konturering5a Konturering5b

5. Her ser dere før og etter at jeg har blendet konturen. Det er ingen harde overganger, samtidig som konturen kun er der den skal være. Nå er det også enklere å se om jeg ønsker å gå inn med litt mer kontur på enkelte områder. Det er enklere å påføre litt og litt om gangen enn å prøve å ta bort sminke hvis man har påført for mye.

Konturering6aKonturering6bKonturering6c

6. Etter konturering fortsetter jeg over til highlighting. Jeg bruker en MAC Mineralize concealer som er ett hakk lysere enn min egen hudtone. I tillegg så er dette en mineralbasert concealer som gir en utrolig fin glød når lyset treffer den. Highlighting handler om å lysne og fremheve områder i ansiktet. Når man highlighter handler det også om å tenke hvor lyset treffer naturlig i ansiktet. Jeg legger litt highlight på det øverste punktet på kinnbeina, nedover langs neseryggen, i midten av pannen og litt på haken. I tillegg legger jeg litt highlight på toppen av amorbuen for å gi en illusjon av en større overleppe. Pass bare på mengden når man gjør dette, slik at det ikke ser ut som man har melkebart når lyset treffer. Jeg pleier også å lysne områder der jeg naturlig har noe skygge. Rundt munnen, i smilelinjene har jeg ofte noe mørkere skygger. Når jeg legger highlight her, gir jeg en illusjon at smilelinjene er gjevnet ut og dermed mindre synlig.

Hvis man har vært litt uheldig og dratt konureringen for langt, kan man heldigvis redde noe med highlight. La oss si at jeg for eksempel blandet kontureringen i kinnene for langt ned og fikk slappere kinn enn jeg hadde ønsket. Da kunne jeg lagt litt highlight der jeg dro for langt med kontureringen og brukt det som et viskelær. Detter er ikke å anbefale, men et tips hvis man har bommet totalt.

Konturering7aKonturering7bKonturering7c

7. Når jeg blender highlight bruker jeg samme teknikk og fremgangsmetode som med kontureringen. Hvis man bruker samme kost som man blendet med tidligere må man passe på kosten ikke har noe rester av konturfargen på seg. Fordi denne concealeren er veldig flytende, lar jeg fix+ sprayen hvile litt da jeg ikke har behov for den til dette steget.

Konturering8aKonturering8b

8. Her ser dere resultatet før og etter highlight. På bildet til høyre har jeg i tillegg påført concealer på øynene. Der valgte jeg å bruke en annen concealer som er mattere og mer dekkende enn den jeg brukte til highlight.

Konturering9aKonturering9b

9. For at sminken ikke skal flytte på seg i løpet av dagen, låser jeg den på plass med et pudder. Her bruker jeg MAC Mineralize skinfinish. Dette pudderet har ikke så mye dekk i seg, da jeg hovedsakelig bare ønsker å «sette» basen. I tillegg påfører jeg litt blush i kinnene for å få litt farge i ansiktet. Om man i tillegg ønsker å påføre litt shimmer på de områdene man la highlight litt tidligere, er det også noe man kan gjøre etter dette steget.

Konturering10

Her har dere det ferdige resultatet med resten av sminken ferdig lagt. Som dere ser er dette veldig enkelt og naturlig. Jeg tror alle kan klare å konturere hvis man bruker denne metoden og er lett på hånden med produktene. Hvis dere skulle ha noen spørsmål, er det bare å fyre løs i kommentarfeltet! Jeg føler ofte jeg kan bruke litt vanskelige begreper når jeg forklarer, så bare si i fra hvis det var noe dere ikke skjønte.

Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar

hits